arrow_drop_up arrow_drop_down

InCompany -Teamontwikkeling met DISC

Maatwerk trainingen afgestemd op jouw organisatatie context

7500+
Professionals getraind en gecoacht
9,4 

Klantbeoordeling

15 jaar
Praktijk ervaring in alle branches

Hoe ga je om met teamfrustraties?

Effectief en ontspannen samenwerken vraagt om vertrouwen en open communicatie met elkaar. Leer elkaar beter kennen en begrijpen met behulp van DISC-gedragsstijlen. Werk aan commitment en maak afspraken hoe ieder teamlid zich echt gehoord en begrepen voelt. Dit proces hoeft niet veel tijd te kosten maar vraagt wel om de juiste aanpak. Leer als team de belangrijkste succesfactoren toe te passen in het dagelijks werk.

Patronen bloot leggen

Maak het team bewust van beperkende patronen die succes belemmeren. Deze onderstroom wordt blootgelegd en omgezet naar concrete inzichten en afspraken. Vaak gaat er veel energie verloren door onuitgesproken gevoelens en moeizame relaties. Bepaal gezamenlijk onder welke voorwaarden het team maximaal succesvol is. Leer van de teamsuccessen en -teleurstellingen. Welke extra bijdrage levert elk teamlid aan het teamsucces?

Open communicatie en elkaar versterken

Lastige thema's uit de weg gaan, zorgt uiteindelijk altijd voor ergernis en negativiteit. Werk aan onderling vertrouwen en leer hoe je effectief omgaat met conflicten zodat er een gezonde basis ontstaat om effectief samen te werken. Ontdek de verschillende kwaliteiten binnen het team en benut deze met elkaar om teamdoelen te bereiken. 

Leer hoe je lastige issues bespreekt en oplost

Wat is DISC?

Het DISC-model is een veel toegepaste en makkelijk te begrijpen methode dat inzicht geeft in het gedrag van mensen. Het geeft niet alleen inzicht in je eigen gedrag, krachten en valkuilen… ook in dat van anderen. Dat is heel waardevol, want daardoor ben je in staat mensen te benaderen zoals ZIJ benaderd willen worden. Je weet je in de ander te verplaatsen en dat brengt je samen veel verder: de onderlinge verhouding en communicatie verbetert enorm. En dat kost ook nog eens minder frustratie en negatieve energie.

Voorbeelden van InCompany trainingen

Team-boost

Hoe gaan we elkaars potentieel beter benutten en routines doorbreken?

Teampatronen doorbreken

Hoe gaan we samen het onderwijs verder verbeteren door gebruik te maken van elkaars ervaring?

Teams in verandering

Hoe kunnen we het potentieel binnen het team herkennen en inzetten bij het vormen van projectteams?

Nieuwe teams

Hoe kunnen we van 2 MT’s één team maken en een gezamenlijke visie uitdragen?

Ervaringen

Het was een mooie gelegenheid waarin ik kleur moest bekennen en daarna de nodige handvatten kreeg om hierna het beste uit mijzelf en het team te halen. Rauw, waarderend en verfrissend. Confronterend, maar nodig.

Anoniem - Amnesty International

Het was een goed voorbereide training met een ervaren trainer die goed in staat was in te spelen op de groep en de situatie

Anoniem - YES Kinderopvang

Deze training (teamdag) is een aanrader voor iedere team! Praktische training met een goede aansluiting op de specifieke behoefte

Wilbert Kooiman - Detailresult

Intensief, leerzaam en gezellig

Anoniem - Ictivity

Ben je benieuwd hoe Remarcable trainingen de samenwerking binnen jouw team verbetert?