Volg nu de 2-daagse training effectief communiceren

Communicatietraining op maat| incompany

Verdiepende communicatietrainingen volledig afgestemd

op de leerbehoeften van de deelnemers

Deze Training Effectief Communiceren is er voor managers en leidinggevenden

Voer jij een gesprek of een dialoog?

Of je nu in een team werkt, leiding geeft of regelmatig contact hebt met opdrachtgevers en klanten, met een wezenlijke dialoog bouw je aan vertrouwen en versterk je je professionele relaties. Hoe is dat bij jou, voer jij een gesprek of een dialoog?


Vaak denken we dat we een goede gesprekspartner zijn. In werkelijkheid zijn we vooral met onszelf bezig. Je denkt na over een volgende stap of vraagt je af of je wel een goede indruk maakt. En geloof me, je bent echt de enige niet! Maar het jammere is dat je hierdoor belangrijke signalen mist. Je gesprekken verlopen eerder teleurstellend dan succesvol. Ga erin met een open intentie, wees nieuwsgierig en luister daadwerkelijk naar de ander. Op die manier pik je de signalen wel op en is er volop ruimte voor het creëren van draagvlak, vertrouwen en verbinding. De optimale basis voor ontspannen en succesvolle professionele relaties.

2005

Het jaar van oprichting

7.700+

Professionals getraind

9,4

Het cijfer waarmee klanten ons waarderen

Communicatietraining op maat

De praktijkgerichte communicatietrainingen worden volledig op maat gemaakt en passen binnen de context en ontwikkelingen van jouw organisatie. Onze trainingen zijn actueel met relevante onderwerpen uit jouw dagelijkse praktijk.


We beginnen met bewustwording. Je wordt je bewust van jouw stijl van communiceren en ontdekt hoe jouw intenties, gedachten en luisterfilters je communicatie kunnen beïnvloeden. We doen dit op een doortastende, positief confronterende manier. Zo komen we snel tot de kern. Soms al binnen 10 minuten! Afhankelijk van de inzichten en leerbehoeften, ontwikkelt de training zich verder. 

Via interactie, relevante voorbeelden, oefeningen en persoonlijke feedback komen we tot waardevolle inzichten en ervaringen. Overtuigend luisteren, omgaan met verschillen, begripvolle communicatie zijn thema’s die zoal aan bod kunnen komen. Je ontwikkelt vaardigheden waarmee je succesvol relaties aangaat of deze verder versterkt. En natuurlijk wil je na de training direct alle nieuwe inzichten en vaardigheden toepassen in jouw praktijk. Geen zorgen, door onze persoonlijke aandacht en praktische ondersteuning gaat je dit zeker lukken!


Heb je naast communicatie nog andere vraagstukken of leerbehoeften?

Laat het ons weten, want combinaties van trainingen behoren vanzelfsprekend ook tot de mogelijkheden. Dat is juist het mooie aan onze maatwerktrainingen!

Remarcable training is een op maat gemaakte training in een kleine intieme groep. Marc past de training aan aan de behoefte van de groep. Door dat de groep klein is geeft hij iedereen de persoonlijke aandacht die ze verdienen.

Sanne Scheepers, Young Capital

Deze Training Effectief Communiceren is er voor managers en leidinggevenden

Voor wie zijn deze trainingen

Onze communicatietrainingen zijn geschikt voor iedereen die verdieping zoekt in zijn communicatie. Voor iedereen die via inzichten vaardigheden wil ontwikkelen om zo professionele relaties aan te gaan en/of te versterken.


Voorbeelden om voor een communicatietraining op maat te  kiezen:


 • Je verlangt naar inzicht in je eigen communicatievaardigheden, patronen en ontwikkelpunten.
 • Je wilt belangen in gesprekken kunnen herkennen en sturen om zo draagvlak te creëren.
 • Je wilt het gedrag van je gesprekpartners sneller herkennen en hierop anticiperen.
 • Je wilt leren wanneer je welke communicatiestijl het beste toepast.
 • Je hebt je voorgenomen meer verbinding, vertrouwen en draagvlak te creëren.
 • Je streeft ernaar een prettige, sterke, succesvolle gesprekspartner te zijn voor professionele relaties binnen en buiten de organisatie.
Leerdoelen bereiken met de training Effectief Communiceren

Zo bereiken we de leerdoelen

Remarcable trainingen kiest bewust voor in-company maatwerktrainingen en zet hierbij een coachende trainingsstijl in. Bij ons geen standaard programma’s. Het leren van nu vraagt juist om een flexibele en behoeftegerichte aanpak. Daarom bespreken we samen eerst wat er speelt en wat er nodig is. Vervolgens maken we een praktisch actieplan naar de leer- en ontwikkeldoelen. De ontwikkelde maatwerktraining vormt een basis. Afhankelijk van de inzichten, behoeften en inbreng van de deelnemers, ontwikkelt het programma zich verder gedurende de training. Een flexibele aanpak met wezenlijk resultaat. Onze leermethode is verfrissend en succesvol, zonder de fun factor uit het oog te verliezen. Want leren is leuk!Wil je extra borging of liever voor een individueel traject? Kies dan voor (extra) coaching.

Voer jij een gesprek of een dialoog?

Wie is je trainer? 

Marc van Katwijk

De trainer

Marc van Katwijk, communicatie, sales en management trainer, coach, luister-expert en auteur van de boeken Commercieel Luisteren en Overtuigend Luisteren. Sinds 2005 geeft hij trainingen bij uiteenlopende bedrijven op het gebied van communicatie, sales, leidinggeven, teamontwikkeling en train the trainer trainingen.

Marc: “Ik word vaak gevraagd door en werk veel samen met jonge MKB-bedrijven. Bedrijven die langzaamaan uit hun jasje beginnen te groeien en op zoek zijn naar manieren om hun medewerkers voor deze groei en professionalisering klaar te maken. Samen kijken we wat er nodig is. Daarna wordt er een maatwerktraining ontwikkeld. Deze is resultaatgericht en dient als een basis. De training zelf ontwikkelt zich nog verder gedurende de het trainingstraject, afhankelijk van de behoeften en inzichten van de deelnemers. Ik heb gemerkt dat deze flexibele methode het meeste effect levert. Deelnemers waarderen het maatwerk, de eyeopeners en praktische oefeningen. Omdat we mensen bewust maken van een helpende mindset, ontwikkelen ze vertrouwen.  Doordat er minder beperkende gedachten zijn, leren deelnemers makkelijker en veel sneller. Ze hebben er ook echt plezier in. Je ziet mensen echt groeien!”
2-daagse training effectief communiceren voor leidinggevenden en managers

Waarom kiezen voor de incompany maatwerktrainingen van Remarcable trainingen

 • Trainingen worden afgestemd op de leerdoelen van de deelnemers en de behoeften van de organisatie. 
 • Trainingen worden, na een uitgebreide intake, tailormade ontwikkeld.
 • Maatwerk betekent ook de mogelijkheid om verschillende trainingen en/of thema’s te combineren.
 • Geen standaard programma’s. Tijdens een training komen we snel tot de kern. Dit bepaalt het uiteindelijke programma. 
 • Kleine groepen. Je kunt rekenen op een optimaal leereffect met ruimte voor persoonlijke situaties en/of doelen.
 • Door eigen praktijkvoorbeelden zijn deelnemers meer betrokken waardoor ze effectiever leren dan bij een open training.
 • Alle deelnemers leren van en met elkaar en zijn daarna klaar om met de verkregen inzichten en kennis succesvol in de praktijk toe te passen. 
 • Incompany trainingen hebben een positief effect op de onderlinge band en algehele samenwerking. 
 • Trainingslocatie naar keuze, binnen of buiten de organisatie.
 • De investering per deelnemer zijn lager in vergelijking met individuele deelname aan open trainingen.

Wij werken samen met