Teamontwikkeling training op maat

Teamontwikkeling training op maat | incompany

Teamontwikkeling volledig afgestemd op leerbehoeften 

van de individuele teamleden en hun leidinggevende

Training teamontwikkeling op maat

Waar staat jouw team?

Lukt het jou en je team het beste uit elkaar te halen of zit er misschien wel meer in? Goed teamwerk komt niet vanzelf en is best complex. Vraag jezelf maar eens af of iedereen weet hoe ze maximaal kunnen bijdragen. Komt iedereen aan bod tijdens meetings, zijn alle teamleden tevreden en durft iedereen zichzelf te zijn? Zie je dat lastige issues openlijk besproken of juist vermeden worden? Vertrouwen in een team is natuurlijk cruciaal. Maar ken je ook de andere voorwaarden waaronder jullie beter en zelfs optimaal zouden kunnen gaan functioneren?


Hebben we je aan het denken gezet? Gaaf! Je bewust worden van de bevorderende en belemmerende factoren in jullie team is namelijk een belangrijke eerste stap naar ontwikkeling. Dit soort inzichten zorgen ervoor dat jullie kansen leren omzetten in praktische actiepunten. Wil je dat ook? Ontdek hoe wij jou en je collega’s daarbij helpen.

2005

Het jaar van oprichting

7.700+

Professionals getraind

9,4

Het cijfer waarmee klanten ons waarderen

Teamontwikkeling training op maat

De praktijkgerichte teamontwikkeling trainingen zijn tailormade en passen binnen de context en ontwikkelingen van jouw organisatie. Onze trainingen zijn actueel met relevante onderwerpen uit jouw dagelijkse praktijk.


Uit ervaring weten we dat je je als team pas echt kunt ontwikkelen wanneer je met elkaar bewust bent van je eigen overtuigingen, teamgedrag, ego en gevoelens. Om daarin inzicht te krijgen kijken we naar elkaars sterke en ontwikkelpunten, drijfveren maar ook naar team belemmerende patronen. We doen dit op een doortastende, positief confronterende manier. Zo komen we snel tot de kern en maken onuitgesproken issues concreet.

Tijdens de training gaan we aan de slag met de vooraf bepaalde (organisatie)vraagstukken en de individuele leerbehoeften. We werken daarbij met verschillende teamontwikkelingsmethoden, praktische en inzicht gevende oefeningen en maken bovendien een werkend teamactieplan. Deze past trouwens gewoon op 1 A4’tje. En natuurlijk willen jullie na de training direct alle nieuwe inzichten en vaardigheden toepassen in jullie eigen praktijk. Geen zorgen, door onze persoonlijke aandacht en praktische ondersteuning gaat dit zeker lukken!


Coaching voor de leidinggevende is een vast onderdeel van deze maatwerktrainingen.


Heb je naast teamontwikkeling nog andere vraagstukken of leerbehoeften?

Laat het ons weten, want combinaties van trainingen behoren vanzelfsprekend ook tot de mogelijkheden. Dat is juist het mooie aan onze maatwerktrainingen!

"Het was een mooie gelegenheid waarin ik kleur moest bekennen en daarna de nodige handvatten kreeg om hierna het beste uit mijzelf en het team te halen. Rauw, waarderend en verfrissend. Confronterend, maar nodig."
Ellemieke de Voogt-Eindhoven
Teamontwikkeling maatwerktrainingen

Voor wie zijn deze trainingen

Onze teamontwikkeling maatwerktrainingen zijn geschikt voor elk team dat zichzelf en de onderlinge samenwerking wil versterken. De trainingen zijn geschikt voor allerlei teams. Van jonge, recent samengestelde teams tot bestaande teams die bijvoorbeeld hun positionering willen verstevigen.


Voorbeelden om voor een teamontwikkeling training op maat te kiezen:

 • Je ervaart weinig samenhang, het team is als een groep individuen.
 • Je wilt de intrinsieke motivatie verhogen om zo de doelen te bereiken of zelfs te overstijgen.
 • Je team heeft een nieuwe rol gekregen.
 • Je wilt meer inzicht in de aanwezige kwaliteiten/talenten en deze beter benutten.
 • Je wilt doelen en ambities realiseren, maar zoekt naar een manier om dit praktisch en consistent aan te pakken.
 • Je team moet zich opnieuw positioneren.
 • Je wilt leren hoe je een dialoog aangaat over issues die belangrijk zijn voor het succes van de organisatie.
Leerdoelen bereiken met de training Effectief Communiceren

Zo bereiken we de leerdoelen

Remarcable trainingen kiest bewust voor in-company maatwerktrainingen en zet hierbij een coachende trainingsstijl in. Bij ons geen standaard programma’s. Het leren van nu vraagt juist om een flexibele en behoeftegerichte aanpak. Daarom bespreken we samen eerst wat er speelt en wat er nodig is. Vervolgens maken we een praktisch actieplan naar de leer- en ontwikkeldoelen. Teamontwikkeling bestaat meestal uit meerdere sessies of follow up-momenten.  De ontwikkelde maatwerktraining vormt een basis. Afhankelijk van de inzichten, behoeften en inbreng van de deelnemers, ontwikkelt het programma zich verder gedurende de training. Een flexibele aanpak met wezenlijk resultaat. Onze leermethode is verfrissend en succesvol, zonder de fun factor uit het oog te verliezen. Want leren is leuk!

Goed teamwerk komt niet vanzelf en is best complex.

Wie is je trainer? 

Marc van Katwijk

De trainer

Marc van Katwijk, communicatie, sales en management trainer, coach, luister-expert en auteur van de boeken Commercieel Luisteren en Overtuigend Luisteren. Sinds 2005 geeft hij trainingen bij uiteenlopende bedrijven op het gebied van communicatie, sales, leidinggeven, teamontwikkeling en train the trainer trainingen.

Marc: “Ik word vaak gevraagd door en werk veel samen met jonge MKB-bedrijven. Bedrijven die langzaamaan uit hun jasje beginnen te groeien en op zoek zijn naar manieren om hun medewerkers voor deze groei en professionalisering klaar te maken. Samen kijken we wat er nodig is. Daarna wordt er een maatwerktraining ontwikkeld. Deze is resultaatgericht en dient als een basis. De training zelf ontwikkelt zich nog verder gedurende de het trainingstraject, afhankelijk van de behoeften en inzichten van de deelnemers. Ik heb gemerkt dat deze flexibele methode het meeste effect levert. Deelnemers waarderen het maatwerk, de eyeopeners en praktische oefeningen. Omdat we mensen bewust maken van een helpende mindset, ontwikkelen ze vertrouwen.  Doordat er minder beperkende gedachten zijn, leren deelnemers makkelijker en veel sneller. Ze hebben er ook echt plezier in. Je ziet mensen echt groeien!”
Waarom maatwerktrainingen

Waarom kiezen voor de incompany maatwerktrainingen van Remarcable trainingen

 • Trainingen worden afgestemd op de leerdoelen van de deelnemers en de behoeften van de organisatie.
 • Trainingen worden, na een uitgebreide intake, tailormade ontwikkeld.

  Maatwerk betekent ook de mogelijkheid om verschillende trainingen en/of thema’s te combineren.

 • Geen standaard programma’s. Tijdens een training komen we snel tot de kern. Dit bepaalt het uiteindelijke programma.

  Kleine groepen. Je kunt rekenen op een optimaal leereffect met ruimte voor persoonlijke situaties en/of doelen.

 • Door eigen praktijkvoorbeelden zijn deelnemers meer betrokken waardoor ze effectiever leren dan bij een open training.

 • Alle deelnemers leren van en met elkaar en zijn daarna klaar om met de verkregen inzichten en kennis succesvol in de praktijk toe te passen.

  Incompany trainingen hebben een positief effect op de onderlinge band en algehele samenwerking.

 • Trainingslocatie naar keuze, binnen of buiten de organisatie.

 • De investering per deelnemer zijn lager in vergelijking met individuele deelname aan open trainingen.

Wij werken samen met