Teamontwikkeling training op maat

Train the trainer maatwerktraining | incompany

Train the trainer: volledig afgestemd

op leerbehoeften van de deelnemers

Een expert is nog geen goede trainer. En wat ben jij?

Wanneer je als vakspecialist gevraagd wordt een introductietraining voor nieuwe medewerkers op te zetten, dan weet je ongetwijfeld veel over je vak en de organisatie. Datzelfde geldt als je mentoring op je hebt genomen of iemand on the job inwerkt. Maar veel weten, maakt je nog geen goede trainer. Mensen iets (laten) leren is dan meestal een minder bekend terrein.


Hoe pak ik dit aan en zorg ik ervoor dat de deelnemers daadwerkelijk iets leren? Voor welke opzet kies ik en hoe houd ik het leuk en interactief? Als deze en andere vragen je bezighouden of wanneer je als professionele trainer behoefte hebt aan nieuwe werkvormen, dan helpen we je graag via onze praktijkgerichte train the trainer op maat. Onze verfrissende leermethode is succesvol en maakt trainen én leren leuk! Ontdek hoe wij je helpen.

2005

Het jaar van oprichting

7.700+

Professionals getraind

9,4

Het cijfer waarmee klanten ons waarderen

Train the trainer maatwerktraining

De praktijkgerichte train the trainer maatwerktrainingen zijn tailormade en passen binnen de context en ontwikkelingen van jouw organisatie. De trainingen worden volledig afgestemd op de individuele leerbehoeften van jou als (toekomstige) trainer.We beginnen met bewustwording van jouw trainingsstijl. Daarmee zetten we de eerste stap richting jouw ontwikkeling. Je wordt je bewust van je eigen gedrag, ego, drijfveren en belemmerende patronen en hoe deze je manier van trainen en de groepsdynamiek kunnen beïnvloeden. We doen dit op een doortastende, positief confronterende manier. Zo komen we snel tot de kern. Soms al binnen 10 minuten! Afhankelijk van de inzichten en leerbehoeften, ontwikkelt de training zich verder.

Via interactie, relevante voorbeelden, het oefenen met relevante werkvormen en persoonlijke feedback komen we tot waardevolle inzichten en ervaringen. Thema’s die zoal aan bod kunnen komen zijn: interactie bevorderen, overtuigend luisteren, trainingsontwerp, activerende werkvormen en een ‘luie trainer’ durven en kunnen zijn om samen de leerdoelen te bereiken. En natuurlijk wil je na de training direct alle nieuwe inzichten en vaardigheden toepassen in jouw praktijk. Geen zorgen, door onze persoonlijke aandacht en praktische ondersteuning gaat je dit zeker lukken!


Liever 1-op-1? Ga naar de pagina coaching of neem contact op.


Heb je naast train the trainer nog andere vraagstukken of leerbehoeften?

Laat het ons weten, want combinaties van trainingen behoren vanzelfsprekend ook tot de mogelijkheden. Dat is juist het mooie aan onze maatwerktrainingen!

Deze training is een aanrader voor iedereen! Praktische training met goede aansluiting op de specifieke behoefte.
Wilbert Kooijman | Detailresult
Deze Training Effectief Communiceren is er voor managers en leidinggevenden

Voor wie zijn deze trainingen

Onze train the trainer maatwerktrainingen zijn geschikt voor iedereen die via training kennis en vaardigheden overdraagt. We ontwikkelen praktijkgericht maatwerktrainingen voor zowel professionele trainers als vakspecialisten en voor diegenen die een tijdelijke trainingsrol krijgen toegewezen.


Meer voorbeelden om voor een train the trainer maatwerktraining op maat te kiezen:

 • Je wilt je kennis en inzicht inspirerend leren overdragen.
 • Je wilt dynamische, leerzame en interactieve trainingen geven.
 • Je wilt leren hoe je een trainingsprogramma maakt dat afgestemd is op praktijk en de leerbehoeften van de deelnemers.
 • Je hebt moeite met af en toe de theorie los te laten zodat deelnemers nog meer leren.
 • Je wilt meer vertrouwen krijgen in het omgaan met lastige situaties.
 • Je bent op zoek naar nieuwe, verfrissende leermethoden en werkvormen.
Leerdoelen bereiken met de training Effectief Communiceren

Zo bereiken we de leerdoelen

Remarcable trainingen kiest bewust voor in-company maatwerktrainingen en zet hierbij een coachende trainingsstijl in. Bij ons geen standaard programma’s. Het leren van nu vraagt juist om een flexibele en behoeftegerichte aanpak. Daarom bespreken we samen eerst wat er speelt en wat er nodig is. Vervolgens maken we een praktisch actieplan naar de leer- en ontwikkeldoelen. De ontwikkelde maatwerktraining vormt een basis. Afhankelijk van de inzichten, behoeften en inbreng van de deelnemers, ontwikkelt het programma zich verder gedurende de training. Een flexibele aanpak met wezenlijk resultaat. Onze leermethode is verfrissend en succesvol, zonder de fun factor uit het oog te verliezen. Want leren is leuk!

Een expert is nog geen goede trainer. Wat ben jij?

Wie is je trainer? 

Trainer Marc van Katwijk

De trainer

Marc van Katwijk, communicatie, sales en management trainer, coach, luister-expert en auteur van de boeken Commercieel Luisteren en Overtuigend Luisteren. Sinds 2005 geeft hij trainingen bij uiteenlopende bedrijven op het gebied van communicatie, sales, leidinggeven, teamontwikkeling en train the trainer trainingen.

Marc: “Ik word vaak gevraagd door en werk veel samen met jonge MKB-bedrijven. Bedrijven die langzaamaan uit hun jasje beginnen te groeien en op zoek zijn naar manieren om hun medewerkers voor deze groei en professionalisering klaar te maken. Samen kijken we wat er nodig is. Daarna wordt er een maatwerktraining ontwikkeld. Deze is resultaatgericht en dient als een basis. De training zelf ontwikkelt zich nog verder gedurende de het trainingstraject, afhankelijk van de behoeften en inzichten van de deelnemers. Ik heb gemerkt dat deze flexibele methode het meeste effect levert. Deelnemers waarderen het maatwerk, de eyeopeners en praktische oefeningen. Omdat we mensen bewust maken van een helpende mindset, ontwikkelen ze vertrouwen.  Doordat er minder beperkende gedachten zijn, leren deelnemers makkelijker en veel sneller. Ze hebben er ook echt plezier in. Je ziet mensen echt groeien!”
2-daagse training effectief communiceren voor leidinggevenden en managers

Waarom kiezen voor de incompany maatwerktrainingen van Remarcable trainingen

 • Trainingen worden afgestemd op de leerdoelen van de deelnemers en de behoeften van de organisatie.
 • Trainingen worden, na een uitgebreide intake, tailormade ontwikkeld.

  Maatwerk betekent ook de mogelijkheid om verschillende trainingen en/of thema’s te combineren.

 • Geen standaard programma’s. Tijdens een training komen we snel tot de kern. Dit bepaalt het uiteindelijke programma.

  Kleine groepen. Je kunt rekenen op een optimaal leereffect met ruimte voor persoonlijke situaties en/of doelen.

 • Door eigen praktijkvoorbeelden zijn deelnemers meer betrokken waardoor ze effectiever leren dan bij een open training.

 • Alle deelnemers leren van en met elkaar en zijn daarna klaar om met de verkregen inzichten en kennis succesvol in de praktijk toe te passen.

  Incompany trainingen hebben een positief effect op de onderlinge band en algehele samenwerking.

 • Trainingslocatie naar keuze, binnen of buiten de organisatie.

 • De investering per deelnemer zijn lager in vergelijking met individuele deelname aan open trainingen.

Wij werken samen met