Wie is?

Maak kennis met Marc van Katwijk, Remarcable trainingen

Ontwikkelen is leuk!

Waarom jezelf en je team beperken en soms ingewikkeld doen? Durf het potentieel te benutten en dat heb je voornamelijk zelf in de hand. Bijvoorbeeld door te kiezen voor onze 'opmerkelijke' manier van leren en ontwikkelen. Remarcable trainingen maakt leren leuk. Ik ben Marc van Katwijk en zet graag iets in gang waarmee je zakelijk en privé verder kunt. Lees meer over Remarcable trainingen, mijzelf, het hoe en waarom.

2005

Het jaar van oprichting

7.700+

Professionals getraind

9,4

Het cijfer waarmee klanten ons waarderen

Vernieuwend leren tijdens de training Effectief Communiceren

Maatwerk coaching en trainingen

Met Remarcable trainingen verzorg ik praktijkgerichte, incompany maatwerktrainingen en coaching op het gebied van communicatie, sales, leidinggeven, teamontwikkeling en train the trainer. Bij mij vind je geen basis-, one size fits all-opleidingen die op de plank klaarliggen. Of het nu om communicatie, sales, leidinggeven, teamontwikkeling of een combinatie van thema’s gaat, ik bied uitsluitend praktische maatwerktrainingen afgestemd op de ontwikkelvragen van je bedrijf en de leerbehoefte van jullie individuele medewerkers.


Sparren over jouw ontwikkelvraag?

Training inspirerend leidinggeven incompany

Wat ik wil bereiken

Ik wil de (zaken)wereld een beetje leuker en simpeler maken. Grote, uitdagende thema’s, relativeren en vereenvoudigen, zonder daarbij het effect en resultaat uit het oog te verliezen. Via bewustwording en praktische inzichten neem ik persoonlijke obstakels weg. En wat zien we dan? Wat voorheen als moeilijk werd bestempeld, wordt voortaan als een kans ervaren. Met lef en vertrouwen leren deelnemers ingewikkelde of uitdagende situaties te doorzien. Ik wil hen leren aandachtig, commercieel en overtuigend naar anderen te luisteren. Ik wil hen leren om met de juiste intentie en positieve mindset, ontspannen en succesvol zakelijke relaties, samenwerkingen en gesprekken aan te gaan. Dat is leuker voor de deelnemers én voor hun omgeving. Ja, óók hun omgeving, want eigenlijk doe ik het ook een beetje voor de gesprekspartners van deze talenten, professionals, managers of consultants. 


Spreekt het je aan? Leg dan jouw vraagstuk aan me voor.

Kenmerken van onze managementtrainingen

Flexibele aanpak

Het leren en ontwikkelen van nu vraagt om een flexibele, behoeftegerichte aanpak. Daarom geef ik uitsluitend praktische maatwerktrainingen en analyseer ik eerst wat er speelt en wat er nodig is. Ik zoek antwoord op de vraag achter de vraag. Vervolgens bepaal ik samen met jou de concrete leer- en ontwikkeldoelen, de opzet en de duur van de training.


Tijdens de training (of coaching) maak ik deelnemers eerst bewust van belemmerende overtuigingen en patronen. Dit doe ik op een doortastende, positief confronterende manier. Zo komen we snel tot de kern en krijgen deelnemers praktische inzichten die ze makkelijk naar hun eigen praktijk kunnen vertalen. Afhankelijk van de inzichten, behoeften en inbreng van de deelnemers, ontwikkelt het programma zich verder gedurende de training. Een coachende en flexibele aanpak met veel persoonlijke aandacht en ruimte voor eigen praktijksituaties.


We oefenen en experimenteren net zolang totdat iedere deelnemer met vertrouwen de nieuwe vaardigheden in zijn eigen stijl kan en durft in te zetten. Onze leermethode is verfrissend, succesvol en er wordt veel gelachen, want: leren is leuk!

 

Ontdek het zelf en boek een vrijblijvend informatiegesprek.

Snel tot de kern, flexibel in de route.

Training Situationeel Leiderschap voor Leidinggevenden

Wie ik ben

Mijn naam is Marc van Katwijk en heb in 2005 Remarcable trainingen opgericht. Ik ben trainer, coach en auteur van de boeken Commercieel Luisteren (2013) en Overtuigend Luisteren (2017). 


Door de jaren heen heb ik in verschillende managementfuncties veel praktijkervaring opgedaan, allerlei soorten gesprekken gevoerd en interactie tussen collega’s en klanten geobserveerd. Hierdoor leerde ik sterke teams te creëren en succesvolle, verbindende gesprekken te voeren. Ik merkte dat medewerkers hierin coachen mijn grootste passie werd.

Samenwerkingspartners

Ik besloot in 2005 als zelfstandig trainer en coach te beginnen vanuit het idee om van je hobby je werk te maken. En dat is gelukt! Inmiddels werk ik bijna dagelijks samen met verschillende samenwerkingspartners. Ik vind het iedere dag weer gaaf om mijn kennis, ervaring, analytisch vermogen en creativiteit bij bedrijven te kunnen inzetten en toe te passen naar praktijkgerichte maatwerktrainingen en coaching.
Ik houd niet van trucjes aanleren of standaard trainingen met PowerPointpresentaties. Ik heb een coachende trainingsstijl, kom snel tot de kern en werk vooral met het ‘hier & nu’. Wat er live gebeurt in een groep, hoe een deelnemer reageert, is vaak illustratief voor praktijksituaties. Bewustwording en inzichten zijn de basis voor het verder trainen op individuele leerbehoeften en een proactieve mindset. Het zelfvertrouwen groeit en deelnemers kunnen en durven hun inzichten en geleerde vaardigheden daarna ook met vertrouwen in te zetten.


Zullen we eens kennismaken?

Onze opdrachtgevers

Ik word vaak gevraagd door en werk veel samen met jonge MKB-bedrijven. Bedrijven die langzaamaan uit hun jasje beginnen te groeien en op zoek zijn naar manieren om hun management, teams of medewerkers op verdere groei en professionalisering voor te bereiden. Ik ga voor langdurige relaties en samenwerkingen en sta klaar voor alle lagen in de organisatie. Ik coach de oprichter of directeur, train het management team, zet praktijkgerichte trainingen voor medewerkers in en werk samen aan het realiseren van organisatiedoelen en ambities.

Dit doe ik vanuit de intentie een praktische en inspirerende bijdrage te leveren aan een ontspannen werkomgeving waarin iedereen zich succesvol kan ontwikkelen.


Dus spreekt deze visie en trainingsstijl je aan?

Laten we dan samen jouw ontwikkelvraag onderzoeken en ontvang daarna een praktisch voorstel op maat.

Wij werken samen met

Ervaringen met Remarcable trainingen

Echt heel veel aan deze training gehad! Van 'back to the basics' met feedback geven tot aan gesprekken oefenen waar ik zenuwachtig van word. Beste training die ik tot nu toe heb gehad!
Amy Rockx - YoungCapital
Deze training ( teamdag ) is een aanrader voor ieder team! Praktische training met een goede aansluiting op de specifieke behoefte.
Wilbert Kooijman - Detailresult Group
Praktisch en compleet! Prettig te volgen, aanspreekbaar en gegarandeerd meerwaarde voor ieder verkoopgesprek met je klant!
Diana Stout, Directeur Administer BV
Geen trucjes maar oprechte interesse en relatie boven transactie. Heel veel nieuwe inzichten, goede oefeningen en feedback. Uitstekend!
Karlijn Breuer