marc.van.katwijk.over.ons.remarcable-trainingen

Over Remarcable trainingen

Snel tot de kern, flexibel in de route

Remarcable trainingen voor managers en leidinggevenden

Over Remarcable trainingen

Remarcable trainingen is een toonaangevend trainingsinstituut op het gebied van communicatie, management, teamontwikkeling en sales.


Sinds de oprichting in 2005 door Marc van Katwijk, hebben talloze leidinggevenden, consultants en salesmanagers hun verkoop- en/of leiderschapskwaliteiten verbeterd dankzij onze praktische trainingen.


Snel tot de kern

Wat ons onderscheidt is onze scherpte en opmerkzaamheid waardoor wij in korte tijd tot de kern komen. Wij trainen op persoonlijke inzichten en vaardigheden en geven concrete tips aan medewerkers en teams.

Management en verkooptrainingen voor leidinggevenden

Anders en effectiever trainen 

De rode draad in al onze trainingen is persoonlijke effectiviteit en gelijkwaardige communicatie. Door interactieve werkvormen, inzichtgevende feedback en door het oefenen van eigen cases, krijgen deelnemers maatwerk per persoon.


Powerpoint wordt niet gebruikt, dat vinden we saai. Wel gebruiken we groepsdynamiek en de ervaringen van deelnemers om direct te reflecteren en leren. Deze manier van trainen vormt de basis van onze trainingsstijl: de Remarcable trainingsstijl.

De Remarcable trainingsstijl

Over Marc van Katwijk

Marc van Katwijk is trainer en business coach en wordt veel gevraagd om trainingen te verzorgen op het gebied van communicatie, sales en advisering. Hij heeft een bedrijfskundige achtergrond en een sterk ontwikkeld gevoel om theorie te vertalen naar praktische inzichten en toepassingen. Hij werkt zelfstandig voor grote en kleine organisaties en werkt veelvuldig samen met grote trainings- en adviesbureaus.


Visie

Door de jaren heen heeft Marc van Katwijk een heldere visie en methodiek ontwikkeld voor de persoonlijke en zakelijke ontwikkeling van mensen. Deze essentiële inzichten en toepassingen hebben inmiddels duizenden mensen geholpen om hun persoonlijke en zakelijke doelen te realiseren.


"Ik leg bloot wat NIET werkt en waarom


Gesprekken en zakelijke interactie tussen mensen vind ik fascinerend. Hoe werkt hiërarchie en valse macht door in klant- en medewerker-gesprekken? Hoe creëer je draagvlak en betrokkenheid en wat maakt sommige gesprekken zo lastig? Graag leg ik de vinger op wat goed werkt en benoem waarom. Ook leg ik bloot wat NIET werkt en waarom. Dat pak ik praktisch aan, houd je de spiegel voor en ik geef daarbij verdiepende inzichten en concrete tips die direct toepasbaar zijn. Dit is wat mij drijft en waar ik volledig voor ga in mijn trainingen.

Ik heb deze inzichten in verschillende managementfuncties gebruikt en door praktijkervaringen verder ontwikkeld. Ik maakte hiermee het commercieel verschil en wist sterke teams te creëren. Daarmee stond ik aan de basis van succesvolle carrières van medewerkers.


Opgericht in 2005

In 2005 besloot ik als zelfstandig trainer en coach te beginnen vanuit het idee “maak van je hobby je werk”. Remarcable trainingen werd geboren en groeide uit tot een succesvolle trainingsstijl: Opmerkzaam, interactief, coachend, confronterend, verhelderend en deze stijl biedt altijd praktische oplossingen die je direct kunt inzetten. Flexibel maatwerk, gericht op een stijl die jou past. 


Zelf volg ik ook veel trainingen, seminars en spar ik regelmatig met inspirerende vakgenoten omdat ik ‘nooit meer wil stoppen met leren‘. Zo ontwikkel ik een steeds breder repertoire van ideeën, kennis, inzichten, werkvormen en interventies voor het trainers- en coach vak. 

Dit zijn enkele personen, inzichten en theorieën doe mij aanspreken: Covey, NLP, Kernkwadrant, DISC, Lencioni, Geweldloze commu­nicatie, Non-verbale communicatie, Transactionele analyse, Deep Democracy, Provocatief coachen en Oplossingsgericht coachen.


Boeken

In 2013 is mijn eerste boek ‘Commercieel Luisteren’ uitgekomen waarin ik mijn ervaring en ideeën heb ik uitgewerkt rondom het thema ‘Luisteren’. In mijn ogen dé belangrijkste communicatieve vaardigheid en basis voor elke (zakelijke) relatie en succes. In 2017 is mijn tweede boek uitgekomen met de titel ‘Overtuigend Luisteren’. Verder schrijf ik op verzoek diverse blogs en artikelen.

Ervaringen met Remarcable trainingen

Echt heel veel aan deze training gehad! Van 'back to the basics' met feedback geven tot aan gesprekken oefenen waar ik zenuwachtig van word. Beste training die ik tot nu toe heb gehad!
Amy Rockx - YoungCapital
Deze training ( teamdag ) is een aanrader voor ieder team! Praktische training met een goede aansluiting op de specifieke behoefte.
Wilbert Kooijman - Detailresult Group
Praktisch en compleet! Prettig te volgen, aanspreekbaar en gegarandeerd meerwaarde voor ieder verkoopgesprek met je klant!
Diana Stout, Directeur Administer BV
Geen trucjes maar oprechte interesse en relatie boven transactie. Heel veel nieuwe inzichten, goede oefeningen en feedback. Uitstekend!
Karlijn Breuer

Ook jouw managementvaardigheden verbeteren?

Download dan gratis ons e-book met 5 meest praktische adviezen. Of neem contact op om je persoonlijk te laten adviseren over de trainingsmogelijkheden.

De Remarcable trainingsstijl

Ingewikkelde thema’s helder en concreet 

We leren je ingewikkelde of uitdagende situaties te doorzien en bieden praktische inzichten die je makkelijk vertaalt naar jouw praktijk. Wat je leert gaat verder dan inzichten en vaardigheden alleen.

Inzicht en vaardigheden

Alles in de training richt zich op wat je nodig hebt om je vaardigheden in te (durven) zetten in voor jou uitdagende situaties en lastige gesprekken. Door onze coachende stijl van trainen kom je snel tot de kern en leer je wat nodig is als het er voor jou echt op aan komt…

Meerdere leerniveaus ontwikkelen

Onze interventies zijn gericht op meerdere leer-niveaus waarop ontwikkeling mogelijk is. Deze leidraad geeft je inzicht in je leerdoelen en vooral hoe je verdiepend kunt leren en ontwikkelen. Met verschillende interventies en leuke oefeningen doorloop je deze leerniveaus totdat je groei ervaart in je in persoonlijk en zakelijk bewustzijn.

Persoonlijke aanpak

Met veel persoonlijke feedback en handige bruikbare tips oefen je een aantal keer met een nieuwe aanpak voor je gesprekken. Net zolang totdat je met vertrouwen ander gedrag en vaardigheden in jouw eigen stijl inzet.

Borging

In de periode na afloop van de training helpen we je jouw inzichten in de praktijk toe te passen. Dit doen we op de manier die voor jou het beste werkt.

Rendement

Het rendement van onze trainingen is waarneembaar in de praktijk en de beoordelingen zijn zeer hoog. Wij scoren gemiddeld een 9,3 en daar zijn wij erg trots op!
Kenmerken van onze managementtrainingen

5 unieke kenmerken van Remarcable Trainingen

  • Meer dan 15 jaar trainingservaring bij allerlei organisaties. Van Startups tot grote corporate instellingen
  • Kleine groepen van maximaal 6 personen waardoor er veel ruimte is voor persoonlijke situatie
  • Een Remarcable training is gericht op de praktijk (20% theorie / 80% praktijk)
  • Geen slaapverwekkende Powerpoint presentaties, maar energieke workshops en trainingen met dynamiek en veel verschillende werkvormen voor elke leerstijl
  • Na afloop ontvang je de persoonlijke ondersteuning die je nodig hebt. Dit is inbegrepen bij de training