arrow_drop_up arrow_drop_down
marc.van.katwijk.over.ons.remarcable-trainingen

Over Remarcable trainingen

Snel tot de kern, flexibel in de route

Direct in de praktijk

Wat ons onderscheidt is onze scherpte en opmerkzaamheid waardoor wij in korte tijd tot de kern komen. Wij trainen op persoonlijke inzichten en vaardigheden en geven concrete tips aan medewerkers en teams. Dit doen wij op het gebied van: communicatie, management, teamontwikkeling en sales.


De rode draad in al onze trainingen is persoonlijke effectiviteit en gelijkwaardige communicatie.

Door interactieve werkvormen, inzichtgevende feedback en door het oefenen van eigen cases, krijgen deelnemers maatwerk per persoon. Powerpoint wordt niet gebruikt, dat vinden we saai. Wel gebruiken we groepsdynamiek en de ervaringen van deelnemers om direct te reflecteren en leren.

Opgericht door Marc van Katwijk

Gesprekken en zakelijke interactie tussen mensen vind ik fascinerend. Hoe werkt hiërarchie en valse macht door in klant- en medewerker-gesprekken? Hoe creëer je draagvlak en betrokkenheid en wat maakt sommige gesprekken zo lastig? Graag leg ik de vinger op wat goed werkt en benoem waarom. Ook leg ik bloot wat NIET werkt en waarom. Dat pak ik praktisch aan, houd je de spiegel voor en ik geef daarbij verdiepende inzichten en concrete tips die direct toepasbaar zijn. Dit is wat mij drijft en waar ik volledig voor ga in mijn trainingen.

Ik heb deze inzichten in verschillende managementfuncties gebruikt en door praktijkervaringen verder ontwikkeld. Ik maakte hiermee het commercieel verschil en wist sterke teams te creëren. Daarmee stond ik aan de basis van succesvolle carrières van medewerkers.


In 2005 besloot ik als zelfstandig trainer en coach te beginnen vanuit het idee “maak van je hobby je werk”. Remarcable trainingen werd geboren en groeide uit tot een succesvolle trainingsstijl: Opmerkzaam, interactief, coachend, confronterend, verhelderend en deze stijl biedt altijd praktische oplossingen die je direct kunt inzetten. Flexibel maatwerk, gericht op een stijl die jou past. 


Zelf volg ik ook veel trainingen, seminars en spar ik regelmatig met inspirerende vakgenoten omdat ik ‘nooit meer wil stoppen met leren‘. Zo ontwikkel ik een steeds breder repertoire van ideeën, kennis, inzichten, werkvormen en interventies voor het trainers- en coach vak. 

Dit zijn enkele personen, inzichten en theorieën doe mij aanspreken: Covey, NLP, Kernkwadrant, DISC, Lencioni, Geweldloze commu­nicatie, Non-verbale communicatie, Transactionele analyse, Deep Democracy, Provocatief coachen.


In 2013 is mijn eerste boek ‘Commercieel Luisteren’ uitgekomen waarin ik mijn ervaring en ideeën heb ik uitgewerkt rondom het thema ‘Luisteren’. In mijn ogen dé belangrijkste communicatieve vaardigheid en basis voor elke (zakelijke) relatie en succes. In 2017 is mijn tweede boek uitgekomen met de titel ‘Overtuigend Luisteren’. Verder schrijf ik op verzoek diverse blogs en artikelen.

​Kennismaken?

De Remarcable trainingsstijl

Ingewikkelde thema’s helder en concreet 

We leren je ingewikkelde of uitdagende situaties te doorzien en bieden praktische inzichten die je makkelijk vertaalt naar jouw praktijk. Wat je leert gaat verder dan inzichten en vaardigheden alleen.

Inzicht en vaardigheden

Alles in de training richt zich op wat je nodig hebt om je vaardigheden in te (durven) zetten in voor jou uitdagende situaties en lastige gesprekken. Door onze coachende stijl van trainen kom je snel tot de kern en leer je wat nodig is als het er voor jou echt op aan komt…

Meerdere leerniveaus ontwikkelen

Onze interventies zijn gericht op meerdere leer-niveaus waarop ontwikkeling mogelijk is. Deze leidraad geeft je inzicht in je leerdoelen en vooral hoe je verdiepend kunt leren en ontwikkelen. Met verschillende interventies en leuke oefeningen doorloop je deze leerniveaus totdat je groei ervaart in je in persoonlijk en zakelijk bewustzijn.

Persoonlijke aanpak

Met veel persoonlijke feedback en handige bruikbare tips oefen je een aantal keer met een nieuwe aanpak voor je gesprekken. Net zolang totdat je met vertrouwen ander gedrag en vaardigheden in jouw eigen stijl inzet.

Borging

In de periode na afloop van de training helpen we je jouw inzichten in de praktijk toe te passen. Dit doen we op de manier die voor jou het beste werkt.

Rendement

Het rendement van onze trainingen is waarneembaar in de praktijk en de beoordelingen zijn zeer hoog. Wij scoren gemiddeld een 9,3 en daar zijn wij erg trots op!

Leerniveaus waarmee je aan de slag gaat

effecten op korte termijn

 • Omgeving en context
 • Non verbaal en verbaal gedrag
 • Vaardigheden en ervaring

effecten op lang termijn 

 • Overtuigingen en afweerstrategieën
 • Ego, Identiteit en rollen
 • Motivatie en Zingeving

5 unieke kenmerken van Remarcable Trainingen:

 • Meer dan 15 jaar trainingservaring bij allerlei organisaties. Van Startups tot grote corporate instellingen
 • Kleine groepen van maximaal 6 personen waardoor er veel ruimte is voor persoonlijke situatie
 • Een Remarcable training is gericht op de praktijk (20% theorie / 80% praktijk)
 • Geen slaapverwekkende Powerpoint presentaties, maar energieke workshops en trainingen met dynamiek en veel verschillende werkvormen voor elke leerstijl
 • Na afloop ontvang je de persoonlijke ondersteuning die je nodig hebt. Dit is inbegrepen bij de training

Ervaringen met Remarcable trainingen

Echt heel veel aan deze training gehad! Van back to the basics met feedback geven tot aan gesprekken oefenen waar ik zenuwachtig van word. Er werd echt de tijd genomen om iedereen aan de beurt te laten komen en aan de dingen te werken die je had ingebracht. Beste training die ik tot nu toe heb gehad!
Amy Rockx - YoungCapital
Deze training ( teamdag ) is een aanrader voor ieder team! Praktische training met een goede aansluiting op de specifieke behoefte.
Wilbert Kooijman - Detailresult Group
Enerverende training waarin theorie en praktische toepasbaarheid goed op elkaar afgestemd zijn. Concreet en leerzaam, een absolute aanrader!
Eldert Damhof
Ongelofelijk hoe snel Marc mee kan bewegen in een gesprek en zorgen dat de pijnpunten eruit worden gehaald.
Karlijn Breuer