Intentie

De kracht van intenties

Ik besloot mij te verdiepen in het begrip intentie. Ik zag in dat wij mensen op allerlei terreinen van het leven beter presteren wanneer we ons bewust zijn van de kracht van intenties.

Wetenschap over intenties

Onderzoek toont aan dat intenties invloed hebben op chemische processen in ons lichaam. Zo is zelfs bewezen dat spierkracht wordt ontwikkeld wanneer proefpersonen doelgericht en zeer gefocust denken aan fitnesstraining. Verbeeldingskracht wordt vaak nog onderschat. Waarom werken placebo’s en waarom werkt het ritueel met de lieve kus op de zere knie van je kind?

Je intentie kan een positief effect hebben, maar ook een negatief effect. Is tijdens een commercieel gesprek je intentie bijvoorbeeld om iets te ‘voorkomen’ dan heeft dat over het algemeen een enorm negatief effect op het verloop van het gesprek. De intentie om te ‘voorkomen’ zorgt voor onnodige spanningen en die belemmeren je om goed te presteren. Je kwaliteiten en vaardigheden zullen niet uit de verf komen omdat je gedrag negatief beïnvloed wordt wanneer je in het standje ‘voorkomen’ zit.

Ontspanning en plezier

Ik gun je ontspanning, plezier, goede samenwerking en commerciële successen. Daarom is mijn boek erop gericht om je de inzichten aan te bieden die je zullen leiden naar de positieve effecten van de intentie ‘creëren’. In topsport hoor je dit vaak terug als in een staat van ‘flow’ zijn.

Als je het fenomeen intentie eenmaal erkent en herkent, geeft dat je een enorme voorsprong. Bovendien creëert het nieuwe kansen. En dat alles zonder veel moeite, uiteindelijk zelfs geheel moeiteloos. Realiseren, beseffen en weten hoe je zaken positief kunt beïnvloeden is vaak al voldoende om de eerste resultaten te bereiken.

Met welke intentie stap jij jouw eerst volgende commerciële gesprek in?

Heb jij interesse in dit onderwerp? Kijk dan ook eens naar de salestrainingen op maat.

Over de schrijver