Verkooptraining effectief en adviserend verkopen

Verkooptraining Adviserend verkopen

Meerdaagse training op locatie | Op maat gemaakt

Leer adviserend verkopen door psychologische inzichten en commerciële gespreksvaardigheden

(HBO/WO-niveau)

Tijdens een verkoopgesprek zijn expertise en kennis tegenwoordig niet meer voldoende. Je zult relaties moeten bouwen en onderhouden. Verbinden, beïnvloeden, onderhandelen en helpen beslissen. Hiervoor zijn zelfkennis, commercialiteit en uitstekende soft-skills een vereiste.


Met deze verkooptraining adviserend verkopen voor professionals leer je op een natuurlijke en overtuigende wijze verkoopgesprekken voeren. Je ontwikkelt jezelf als volwaardig sparringpartner en adviseert de klant bij het maken van de juiste beslissing.

Open inschrijving of incompany

Deze training adviserend verkopen is individueel te volgen en op basis van open inschrijving. Wil je de training volgen binnen je eigen organisatie en op maat? Kies dan voor onze incompany training op maat.


Ook als online training

Bij ons kun je trainingen ook online volgen. In je eigen tempo. Op de moment dat het jou uitkomt. Liever online de training situationeel leiderschap volgen? Neem contact op.

Dit is wat je leert:

 • Je begrijpt de psychologische verkoopprocessen en kunt klantwensen sneller signaleren en je klant inschatten,
 • Je hebt meer inzicht in gespreks- en beïnvloedingsvaardigheden en kunt daardoor beter adviserend verkopen, 
 • Je staat steviger in je schoenen en kunt je ontspannen. Door je flexibel op te stellen leer je met zelfvertrouwen commercieel onderhandelen,
 • Je houdt het verkoopdoel scherp voor ogen, maar door commercieel te luisteren en te anticiperen kun je het doel op verschillende manieren bereiken,
 • Je weet je gelijkwaardig op te stellen waardoor jouw klanten je als een volwaardige gesprekspartner zien, 
 • Je bent overtuigend zonder te pushen
Voorbeelden van adviserend verkopen

Voor wie is de training adviserend verkopen

Deze verkooptraining is voor salesprofessionals die acteren op HBO/WO niveau. Dit zijn o.a. consultants, accountmanagers of sales representatives met minimaal 3 jaar praktijkervaring. Je wilt weten hoe het psychologische verkoopproces werkt en hoe je het gesprek kunt sturen. Maar mist de handvatten? Dan is deze training voor jou!


Herken je deze situaties?

 • Dominante klant: Je klant is kort van stof, lijkt de regie te willen houden en je niet serieus te nemen. Jij voelt je 'klein' en hebt moeite om goed in je gesprek te komen en je advies over te brengen.
 • Stroeve gesprekken: Jouw vragen en ideeën lijken niet aan te komen. Je klant lijkt een andere taal te spreken en je vindt het lastig om aansluiting te vinden en vertrouwen te krijgen
 • Geen verkoop: Je doet je uiterste best in je gesprekken om er alles uit te halen en besteed veel tijd en aandacht aan je voorstellen. En toch komt het vaak voor dat de 'deal' niet door gaat
Meer voorbeeldsituaties
Verkooptraining effectief adviserend verkopen

Trainingsprogramma

Het programma van de Verkooptraining Adviserend Verkopen is verdeeld over 2 dagen met een periode van 3 weken er tussen. Op de 2e trainingsbijeenkomst (na 3 weken) worden de eerste ervaringen geëvalueerd. Het voordeel is dat er zowel tijdens de training en in de praktijk, veel kan worden geoefend en de inzichten en vaardigheden daardoor beter borgen. De verhouding tussen theorie en praktijk van onze trainingen is 20/80. Uit ervaring weten wij dat door het te ‘doen’, de leerstof sneller en beter kan worden toegepast in de werkelijke situatie.


Tijdens de verkooptraining krijg je veel persoonlijke tips en feedback op je gedrag en communicatieve vaardigheden. Uiteindelijk ben je goed in staat de werkelijke behoefte, verwachtingen en mogelijke zorg van de klant in kaart te brengen en hier uitstekend op te anticiperen. Hierdoor bouw je aan langdurige samenwerking en haal je het maximale resultaat uit je gesprekken en klantrelaties.

Voorbeeld dagprogramma training

Dag 1

 • Praktische psychologische inzichten voor commerciële gesprekken
 • Hoe overtuig je zonder hard te werken?
 • Essentiële gespreksinzichten en -vaardigheden oefenen
 • Commercieel luisteren en ‘over de deal heenkijken'
 • Klantbehoeften en verwachtingen concreet maken
 • Gedurfd en gepast adviseren
 • Oefenen met je eigen praktijkcases
 • Praktijkgerichte/praktijkcase  (korte fragmentjes oefenen, klantsituatie, het moment van grip verliezen herkennen/ regie houden)
 • Persoonlijke actiepunten, tips en borging

Dag 2 ( na 3 weken )

  • Korte terugblik op ervaringen, persoonlijke leerdoelen en resultaten na dag 1
  • Invloed hebben en gelijkwaardigheid creëren
  • Omgaan met je eigen beperkende overtuigingen
  • Regie hebben in lastige onderhandelsituaties
  • Klantverwachtingen managen
  • Flexibel omgaan met verschillende gedragsstijlen
  • Oefenen met je eigen praktijkcases
  • Praktijkgerichte/praktijkcase  (korte fragmentjes oefenen, klantsituatie, het moment van grip verliezen herkennen/ regie houden)
  • Persoonlijke actiepunten, tips en borgingsadviezen

Herken jij deze lastige verkoopsituaties? Dan is deze verkooptraining voor jou!

Jezelf niet zijn tijdens een verkoopgesprek
Jezelf niet zijn
Tijdens je verkoopgesprek merk je dat je niet lekker uit de verf komt. Je zegt dingen die je anders niet zou hebben gezegd. Je doet je beter voor om indruk te maken of bent juist stiller.
Onzeker zijn tijdens een verkoopgesprek
Onzekerheid
Je hebt klamme handen en voelt je niet op je gemak tijdens je gesprek. Je twijfelt er aan of je wel serieus wordt genomen en of je wel goede vragen stelt en antwoorden geeft
Mismatch met je klant tijdens een verkoopgesprek
Mismatch met je klant
De stijl van je klant is zo anders dan jouw stijl. Je verwondert je meer over het gedrag en de toon van de ander, dan dat je echt kunt luisteren naar de klantbehoefte
Leer effectiever verkopen met deze training

Onze manier van DOEN

Deze open training bestaat uit maximaal 6 deelnemers van verschillende organisaties. Maar dit betekent niet dat de leerstof van de training Adviserend verkopen ‘standaard/generiek’ is.  Middels een intake stemmen wij het programma af op jouw specifieke leerdoelen en verwachtingen. Bovendien heb je tot 6 maanden na de training support en ruimte om te sparren met de trainer. Echt maatwerk dus. 


De gehele training bestaat uit:

 • persoonlijke intake
 • 2 trainingsdagen
 • follow-up & assistentie


De succesfactoren van Remarcable trainingen

Kennis van uiteenlopende organisaties en branches

Meer dan 15 jaar trainingservaring bij allerlei organisaties. Van Startups tot grote corporate instellingen

Individuele aandacht

Kleine groepen van maximaal 6 personen waardoor er veel ruimte is voor persoonlijke situatie

Leerstof is gericht op de praktijk

De verkooptraining Adviserend verkopen is gericht op de praktijk (20% theorie/80% praktijk)

Energieke 'doe' trainingen

Geen slaapverwekkende Powerpoint presentaties, maar energieke trainingen met dynamiek en veel verschillende werkvormen voor elke leerstijl

6 maanden ondersteuning

Na afloop ontvang je de persoonlijke ondersteuning die je nodig hebt, dit is inbegrepen bij de training. En krijg je onbeperkt toegang tot de online training 'Commercieel luisteren' met community voor inspiratie t.w.v. €225,- 

Gratis Boek Commercieel Luisteren bij verkooptraining Adviserend Verkopen

Gratis het succesvolle boek 'Commercieel luisteren '.

Je ontvangt in de training mijn hardcover boek ‘Commercieel luisteren ’ t.w.v. €19,95

Wat deelnemers zeggen over de training Adviserend verkopen

Enerverende salestraining waarin theorie en praktische toepasbaarheid goed op elkaar zijn afgestemd. Concreet en leerzaam, een absolute aanrader!  

Eldert Damhof,

YoungCapital

Geen trucjes maar oprechte interesse en relatie boven transactie. Heel veel nieuwe inzichten, goede oefeningen en feedback. Uitstekend!

Ook KPN heeft de training Adviserend Verkopen met succes afgerond
Erik Rieken, Managing director KPN

Praktisch en compleet! Prettig te volgen, aanspreekbaar en gegarandeerd meerwaarde voor ieder verkoopgesprek met je klant!

Ook Administer heeft de training Adviserend Verkopen met succes afgerond
Diana Stout, Directeur Administer BV
                   

Veelgestelde vragen Verkooptraining Adviserend Verkopen

Ik houd niet van verkooppraatjes, daarvoor ben ik heel allergisch. Welke stijl van verkopen leer ik bij Remarcable trainingen?

Aah..! Dat komt goed uit! Wij houden ook niet van gelikte verkooppraatjes en geloven er niet in. Wat je bij ons leert is hoe je de vraag achter de vraag van je klant boven water krijgt en hoe je met je advies de beste oplossingen voor je klant geeft. Deze gespreksvaardigheden leren we je in je eigen persoonlijke stijl te doen. Naast de belangrijkste commerciële inzichten en vaardigheden werken we ook aan zelfvertrouwen, zodat je authentiek en in je eigen stijl klantgesprekken op ieder niveau kunt voeren.

Wordt er in de training onderscheid gemaakt tussen het verkopen van diensten of producten?

Onze trainingen zijn vooral bedoelt voor professionals in de zakelijke dienstverlening. Maar de verschillen in sales tussen dienst en product zijn de afgelopen jaren steeds kleiner geworden: In beide gevallen rekent een klant op een accountmanager of verkoper die meedenkt en een oplossing biedt.

Hoe weet ik of mijn verkoopprestaties na deze training verbeteren?

Onze eerdere deelnemers kunnen je alles over vertellen. Deelnemers hebben veel gehad aan het oefenen van gespreksvaardigheden die hebben geleid tot betere en effectievere gesprekken. Voor andere deelnemers hebben bijvoorbeeld bewustwording en inzichten ervoor gezorgd dat er meer vertrouwen is ontstaan voor het ‘closen van de deal’. Ook de vele persoonlijke tips en feedback hebben deelnemers geholpen om de volgende stap te zetten in hun professionele ontwikkeling en daarmee als gelijkwaardig gesprekspartner voor klanten.

                 

Daarom kiezen voor Remarcable Trainingen

Remarcable Trainingen heeft meer dan 15 jaar trainingservaring in effectief communiceren, situationeel leiderschap, adviserend verkopen en andere communicatietrainingen. Trainingen die worden gegeven aan professionals van grote organisaties tot kleinere MKB ondernemingen. Niet alleen weten wij heel goed hoe bedrijfsprocessen en -culturen zich verhouden, maar ook waar leidinggevenden, managers, projectgroepleden en HR medewerkers binnen dit soort organisaties mee te maken hebben. We kennen de structuren, machtsverhoudingen en de werkdruk die ermee gepaard gaat. Met deze kennis en ervaring kunnen wij medewerkers precies datgene geven waar ze behoefte aan hebben. En sterker nog, een softskills training verzorgen die zich in de praktijk ruimschoots heeft bewezen. Als onze trainingen zijn gericht op actuele thema's en situaties. Kortom, jouw nieuwe vaardigheden en kennis zijn altijd up-to-date.

arrow_drop_up arrow_drop_down